Fakta

bloglovin

Jag skriver mest om

Arkiv

Meta

skitikoner

Noelle ställer upp när det gäller!

image

Idag var jag och Noelle hos tandläkaren. Ända sedan hon var pytteliten har hon haft problem med att öppna munnen. Först för att hennes mun faktiskt är så liten så det är svårt att kika in där, sedan för att hon inte vill öppna munnen för vem som helst.

Vi hade problem med att borsta hennes tänder men det är inga svårigheter längre. Idag gapade hon stort och tandläkaren fick räkna alla tänder, lacka en tand efter viss övertalning och jag fick agera provkanin och säga ”mmmm vad gott!”

Efter det fick hon välja två klistermärken. Tandläkaren sa att de gärna skulle ta kort på Noelles tänder, men det var en hyfsad komplicerad manick. Man skulle stå med huvudet i en maskin som håller fast en, bita i en pinne och kameran snurra runt, samtidigt som hon skulle stå blickstilla – och det kommer ju inte hända.

Men vi tyckte vi skulle gå och titta på kameran iallafall för att vänja sig vid åsynen av den. Väl där inne frågade läkaren om Noelle ville prova att stå med hakan i stödet.

Tro det eller ej – hon fixade hela jobbet! Stod i maskinen, bet i pinnen, stod stilla trots att maskinen snurrade runt hennes huvud! Tandläkaren applåderade och sa att detta var månadens högpunkt och Noelle fick välja en extrafin present – det blev en lila ring.

Men det är precis sådan Noelle är, hon vägrar göra vissa saker men när det väl gäller så gör hon det som krävs. Precis som när hon hade lunginflammation och sköterskan ville ha urinprov. Hon hade vägrat sitta på potta ett bra tag, men när jag sa till henne att kissa på pottan så gjorde hon det!

Sedan skadar det ju inte att gå hos specialisttandvården på Eastman Institutet, de är väldigt pedagogiska och duktiga. Vet precis hur de ska tas med skeptiska barn med integritet.

Comments

Comment from farmor
Time 27 april 2012 at 11:55

🙂 pecis så ska det gå till

Write a comment