Fakta

bloglovin

Jag skriver mest om

Arkiv

Meta

skitikoner

Hörsel och balanskliniken

Jag har fått en remiss till hörsel- och balanskliniken på karolinska, eftersom jag fortfarande är vinglig av mig. När hörseln gick ner och jag testade om jag ev skulle fixa ci till mitt döva öra, gjorde ett test och efter det blev mer yrslig än jag tidigare var.

Iallafall, jag kom dit, fick göra nytt hörseltest och sedan prata med en läkare som bad mig beskriva hur allt började, hur det känns och när det inträffar. Sedan fick jag göra lite övningar, att stå med fötterna tätt ihop och armarna uppsträckta och blunda, att marschera med armarna i kors över bröstet och blunda (det gick sådär kan jag säga).

Efter det fick jag sitta i en stol med ett par goggles på mig, som i själva verket var något som filmade/registrerade mina ögonrörelser samtidigt som det var kolsvart för min del. Jag fick vrida huvudet åt höger, vänster och lägga mig ner snabbt och sätta mig snabbt.

Efteråt kunde han konstatera att det är precis som det känns – mina ögon rycker i sidled (men det beror inte på synfel) så jag ska komma tillbaka om en månad ungefär och göra fler tester.

Har börjat vänja mig vid att alltid gå runt och vingla som ett fyllo och jag förklarar för dagispersonalen och på min praktikplats vad det beror på, alltså inte att jag smuttar på sherry i tid och otid. Men efter incidenten i skolan

(det kändes som att golvet gungade och jag fick svimningskänslor så jag var tvungen att åka hem och märkte att jag inte kunde fokusera ögonen, när jag läste en text så ryckte ögonen åt höger och vänster, fram och tillbaks, så fort jag lade mig ner blev det värre)

så ringde jag och bad att få en remiss till hörsel och balans. Skönt om det skulle gå att fixa.

 

Comments

Comment from annelie
Time 10 februari 2012 at 13:23

Du beskriver precis så som jag känner det. Fattade inte riktigt, hur löser man det? kram

Comment from Malin Gröning
Time 17 februari 2012 at 12:43

Det kan vara något med benen i mellanörat isf kan man op, annars är det att träna balansen

Write a comment