Väl tolererad för kraften Viagra!

Fakta

bloglovin

Jag skriver mest om

Arkiv

Meta

skitikoner

dag två i vattkoppens tecken

image

och hon har förmodligen öroninflammation också. Hon är fortfarande ledsen över örat, febern har varit uppe på 39,8. Imorse var den på 39 prick. Gav alvedon för feberns skull men det hon är ledsen över är örat som gör ont. Kl 10 fick hon Ipren och hon studsar upp på ett kick och är superpigg – alltså är det örat som spökar.

 

Jag ringde vårdguiden för att fråga om dilemmat undersöka öroninflammation när man har smittsamma vattkoppor, rådgivaren sa att jag skulle ta kontakt med vårdcentralen.

Ringde vårdcentralen och de säger att ”ni får inte komma hit, vattkoppor är smittsamt! Det vill vi inte ha här, det är ju inte som att detta är något livsavgörande, det är ju bara öroninflammation”

Nej, det har jag också insett att ni inte vill ha vattkoppor (fast ni kanske förtjänar det), men vad är bästa situationen för Noelle i det här läget då?

Jag fick förklara (igen) om det här med ci och öroninflammation – att implantatet kan bli ansatt av bakterier och riskera att implantatet stöts ut av kroppen – att det rekommenderas bredspektraantibiotika oavsett hur antibiotikaanvändningen ser ut i resten av Sumpan/ Stockholm/ Sverige/ Världen.

Hon suckade högt och sa att hon skulle kolla med läkaren, återvände till telefonen och sa ”att det här är inget jag behöver oroa mig för, bara att vänta ut, ni har ju redan varit här tre tillfällen tidigare och då var det inte öroninflammation”.

Nä, men nu är öronontet fortfarande kvar och febern har stigit, kan vara vattkopporna men det kan även vara öroninflammation.

Så vad gör jag? Jo jag ringer såklart de som vet vad det handlar om. Ci-enheten. Den här gången fick vi antibiotika utskrivet eftersom även de visste att Noelle aldrig skulle få komma till någon som kan undersöka henne. Våra ci-barn är såpass få till antalet så att de får antibiotika kommer knappast påverka överanvändning av antibiotika på det stora hela.

Ci-enheten som tack och lov har skrivit ut ett ”intyg” som vi föräldrar till ci-barn får ta med oss som bevis varje gång vi träffar sjukvårdspersonal för att inte bli ignorerade.

Det har ju inte bara hänt en eller två gånger kan jag säga, att jag förklarat läget för sjukvården (alltså ci och öroninflammation) men de ändå ihärdigt säger att hon ska inte ha antibiotika bla bla överanvändning bla bla överkänsliga föräldrar bla bla.

När jag sedan tar fram intyget från ci där det står precis det jag sagt (dock även en underteckning av läkare) så får Noelle till slut antibiotika.

Write a comment