Fakta

bloglovin

Jag skriver mest om

Arkiv

Meta

skitikoner

Hörselrehab på Rosenlund

Nu är det bara sista dagen kvar av veckan på Rosenlund. Mellan kl 9-15 har vi suttit ett gäng på Rosenlund och fått info från audionomer, kuratorer mm.

Vi har alla lite olika hörselbakgrund men ändå utbytt erfarenheter, tips och hörselstrategier.

Jag har t ex fått lära mig att tekniken inte har gått så mycket framåt som jag trodde. Hörapparater är inställda efter tonaudiogrammet som görs vid hörseltestet. Det innebär inte att man hör bra med hörapparat. Ett audiogram kan se rätt hyfsat bra ut men man kan ändå höra som en kratta.

Ett mer väsentligt test är ”tal i brus” – självklart är det viktigare att mäta hur svårt/lätt man har att uppfatta ord än att kunna uppfatta ett pip. Det testet visar mer rättvist hur man hör, men det går för den sakens skull inte att rätta till med hjälp av en hörapparat.

Tänk vad mycket frustration jag hade besparat mig om jag fått veta det från början.

 

Write a comment