Fakta

bloglovin

Jag skriver mest om

Arkiv

Meta

skitikoner

Rosenlund hörselhabilitering

I onsdags var jag på besök på Rosenlund, jag blev remitterad dit från Avesina eftersom jag hör sämre och sämre.

Så nu fick jag göra ytterligare ett hörseltest som var väldigt noggrant, och sedan träffa en läkare (som jag fick vänta väääldigt länge på men det är en annan historia).

Kort sagt – jag ska träffa en pedagog (?) och göra ett audiotativt (?) test – ett hörseltest där en person säger ett ord och det är bakgrundsbrus och så ska jag upprepa ordet. Det kan jag direkt säga att det är betydligt svårare än att höra, eller inte höra ett pip! Det testet kommer visa mycket tydligare hur jag faktiskt hör.

Inte för att det kommer göra att jag hör bättre men det kan vara bra att ha på papper… Sedan ska läkaren skriva ett utlåtande hur jag faktiskt hör, för att skicka till arbetsförmedlingen och sedan även be dem kontakta deras avdelning som jobbar med hörselnedsättningar (den avdelningen finns i Sumpan!)

De har också ”kurser” där man får träffa andra med likartade hörselnedsättningar mm och man får lära sig hörselstrategier.

Om några veckor skulle de höra av sig

Write a comment