Fakta

bloglovin

Jag skriver mest om

Arkiv

Meta

skitikoner

Noelle på Astrid Lindgrens

Nu närmar sig datumet för Noelles operation! Och hennes treårsdag! Först kalas för släkt och sen för dagiskompisar, dagen efter blir det operation.

I fredags kväll åkte jag in med Noelle till Astrid Lindgrens, hon har sagt ett tag nu att hon har ont och pekat på blöjan. Tänkte hon hade fått skavsår eller utslag men nu när hon fick feber också så finns ju risken för urinvägsinfektion… Åkte som sagt in vid sjutiden på kvällen, hon fick febernedsättande lämnade kissprov i pottan (hon är så duktig!) och vi väntade i väntrummet. Och väntade. Och väntade. När vi blev visade till undersökningsrummet var kl runt 22. Provet visade inte på så mycket bakterier så de ville ha snabbsänkan och halsprov också.

Det var kul att läkaren stack in huvudet genom dörren och sa ”er känner jag!” Det var läkaren vi hade när vi låg inne på Astrid Lindgrens för diagnosutredning när Noelle var 1 mån. Jag kommer ihåg henne att hon var väldigt sympatisk och medkännande och mänsklig. Hon var verkligen en trygghet i allt kaos på den där avdelningen och allt som hände då.

Iallafall, så fort vi kom in i undersökningsrummet tecknade Noelle ”stick i fingret?” Nej, det tror jag inte sa jag till henne men det blev det ju. Hon sa att hon ville ha en glass, okej tyckte sköterskan som fått äran att sticka min dotter. Grön, sa Noelle. Okej vilken tur att vi bara har Piggelin här sa sköterskan.

Vi kom därifrån vid 23,30. De skulle ringa om provsvaret på tisdag och vi skulle åka in med Noelle igen om febern höll i sig eller om hon blev sämre.

Write a comment