Fakta

bloglovin

Jag skriver mest om

Arkiv

Meta

skitikoner

Annorlunda – cool bok!

Rädda barnen har släppt en bok som heter ”Annorlunda”. Texten nedan saxad från Effekts hemsida

Det handlar om att känna sig annorlunda, att sticka ut från mängden, att bära på en hemlighet, om mobbning och utanförskap och om att helt enkelt se ut som man gör och att vara som man är. Förutom skrivna texter är Annorlunda uppbyggd med en ny teknik som heter augmented reality.

Annorlunda – unga tankar i text och bild är den första boken i Sverige där augmented reality-tekniken används i större utsträckning. Med boken vill vi visa att alla är annorlunda på något sätt. Vi vill bidra till debatten om mobbning och utanförskap, stimulera oliktänkande och öka acceptansen för det som sticker ut. Antologin ges ut av Effekt, Rädda Barnens ungdomswebb tillsammans med Pocketförlaget.

Det var verkligen coolt att se på youtube-klippet här nedan, hur det går till att läsa boken med hjälp av datorn och webkameran!

watch?v=KjHvTW-00Mo&feature=player_profilepage

Write a comment